Cargill-personeel zet zich in voor goede doel

“Al enkele jaren gebruikt Cargill de Wereldvoedseldag van de Verenigde Naties als aanknopingspunt om het bewustzijn over de complexe uitdagingen rond honger en voedselzekerheid te verhogen”, zegt Laura Brems van Cargill. “We spreken van voedselzekerheid wanneer iedereen toegang heeft tot veilig, betaalbaar en voedzaam eten, dat de basis vormt voor een actief en gezond leven. Als bedrijf dat actief is in de voedingssector, willen we hierin een belangrijke rol spelen. Oktober is ook dit jaar weer een moment voor Cargill om honger en voedselzekerheid onder de aandacht te brengen en na te denken over hoe ieder van ons een verschil kan maken. Ons belangrijkste doel is dan ook om het bewustzijn rond armoede en honger in onze lokale gemeenschappen te verhogen, de organisaties die zich inzetten tegen honger te steunen en onze werknemers aan te moedigen om zich in te zetten als vrijwilliger en dat verschil te maken.”

Op zaterdag 20/10 serveerden de Cargillvrijwilligers in Izegem een gratis ontbijt aan de bezoekers van ’t Koeterke, een initiatief van het Centrum Algemeen Welzijn. “Het ontbijt is een begin, maar de bedoeling is om de samenwerking met de lokale organisatie verder te zetten. Cargill wil zijn partners financiële steun bieden op lange termijn”, klinkt het nog. Dergelijke initiatieven vonden tegelijk ook plaats in Mechelen, Gent, en Vilvoorde.

Bron: Krant van West-Vlaanderen 26/10/2012