Gezonde voeding bij TVH
TVH is wereldwijde marktleider in onderdelen voor transportmaterieel en interne industriële voertuigen, nieuwe en tweedehandse heftrucks, hoogwerkers en ander transportmaterieel.
TVH heeft een bedrijfsrestaurant dat wordt uitgebaat door een zelfstandige cateraar, Traiteur Witdouck. Begin 2010 bood de menukaart van het TVH-restaurant de keuze uit de grote stove (dagschotel), de kleine stove (alternatief) of de gezonde stove. De gezonde stove bleek echter, in tegenstelling tot wat de naam laat vermoeden, lang niet altijd gezond te zijn… of wat dacht u van garnaalkroketten? Deze zijn toch gefrituurd. TVH vond dat actie noodzakelijk was en schakelde de hulp van SANA – Passion for Health in.
Voedingsdeskundige Sandra Bekkari begeleidde de cateraar in het samenstellen van de gezonde stoves. Bovendien kwam er ook een aanduiding van de gezonde broodjes op de broodjeskaart en werd een meergranenbroodje aan de keuzemogelijkheden toegevoegd. Om de kwaliteit van de gezonde stove te waarborgen, werd de kleine stove van de menukaart verwijderd, zodat er voldoende tijd was om een kwaliteitsvolle gezonde stove op tafel te toveren.
De nieuwe aanpak van de gezonde stove ging niet onopgemerkt voorbij! Eind mei 2010 gebeurde de kick-off. De gezonde stove werd bereid door kok Patrick Devos van het gelijknamige restaurant in Brugge. Die dag was enkel de gezonde stove te verkrijgen, aan de prijs van de gewone dagschotel. Iedereen kreeg bovendien een gratis stuk fruit als dessert en een Sana-tip over gezond leven.
Stefaan, de kok die bij TVH aan de slag is, heeft ondertussen de principes van gezonde voeding stevig beet: iedere middag is er effectief een gezonde, gevarieerde (én zeer lekkere!) stove met veel verse groenten te verkrijgen. Regelmatig komt Sandra Bekkari onaangekondigd langs om de bereiding en de samenstelling van de gezonde stove te evalueren en bij te sturen waar nodig.
Gezond koken is niet enkel voor wie in het bedrijfsrestaurant eet. Ook wie thuis zijn potje kookt krijgt de kans om de principes van gezond koken te leren. In 2010 konden werknemers zich via “Iedereen leert” inschrijven voor een reeks van 5 kookworkshops bij Syntra West. In 2011 organiseerde TVH zelf kookworkshops in het eigen TVH-restaurant. Onze kok Stefaan leert medewerkers, samen met Cook Experience, gezond koken met vlees, vis en vegetarisch. Tijdens de maaltijd geeft Sandra op aangename manier tips over hoe men een gezonde maaltijd kan samenstellen, bvb in de vorm van een kwis.
Medewerkers worden zich bewust van het belang van een evenwichtige, gezonde voeding.